Reikės:
180 g sviesto
2 stiklinės
miltų
žiupsnelio
druskos
1 stiklinės
cukraus
1 V Š malto
cinamono
1 A Š malto
kardamono
500 g 9 %
varškės
100 g razinų
3 kiaušinių
6 didelių
obuolių
Gaminimas:
Nuplautus
obuolius nulupau, išėmiau sėklalizdžius.
Obuolių
skilteles supjausčiau kubeliais.
Sumaišiau su
mirkytomis razinomis ir užpyliau 3 V Š cukraus, maišytais su cinamonu ir
kardamonu.
Į varškę
įmušiau kiaušinius, subėriau cukrų.
Išplakiau iki
purios masės.
Trupiniai:
Miltus, druską
ir supjaustytą gabalėliais sviestą ir viską sutrupinau iki smulkių
trupinių.
1/2 trupinių
subėriau į riebalais pateptą kepimo skardą.
Ant trupinių
sluoksnio supyliau varškės masę.
Ant varškės
masės - obuolius su cukrumi ir prieskoniais.
O viršutiniam
sluoksniui vėl viską apibėriau likusiais trupiniais.
Kepiau 180
laipsnių orkaitėje ant apatinės lentynos 50 minučių, kad iškeptų varškės
sluoksnis.
SKANAUS!
Kristina
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą