Reikės:
450 g miltų
1 A Š druskos
50 g cukraus
50 g sviesto
20 g šviežių
mielių
3 kiaušiniai
120 ml pieno
Įdarui:
3 obuolių
1 A Š cinamono
4 V Š cukraus
40 g sviesto
1 V Š bulvių
krakmolo
Gaminimas:
50 g sviesto
ištirpinau.
Supyliau
pašildytą pieną su ištirpintomis mielėmis ir cukrumi.
Kiaušinius
išplakiau ir taip pat supyliau į jau prieš tai pagamintą masę.
Į didelį dubenį
subėriau persijotus miltus su druska.
Į miltus
supyliau pieno - mielių mišinį.
Užminkiau
tešlą.
Minkiau tol, ko
tešla pasidarė nebelipni ir vientisa.
Tešlą uždengiau
ir palikau šiltai 2 valandoms, kad pakiltų trigubai.
Kol tešla kilo,
pasigaminau įdarą.
Nuplautus,
nuluptus obuolius supjausčiau skiltelėmis ir sutarkavau smulkia tarka.
Sumaišiau su
krakmolu, kad kepant įdaras neišbėgtų.
Sviestą
ištirpinau, sumaišiau su cukrumi, cinamonu ir tarkuotais obuoliais.
Pakilusią tešlą
dar kart perminkiau ant miltais pabarstyto stalo.
Iškočiojau 1 -
1,5 cm storio lakštą.
Patepiau
pasigamintu įdaru.
Nuo vieno
krašto pradėjus, susukau tešlos volelį.
Ranka
paspaudžiau tešlos volelio viršų.
Supjausčiau į
16 vienodų dalių.
Sudėliojau
vieną šalia kitos pjūviais į viršų į riebalais pateptą skardą.
Kiekvieną
bandelę patepiau lydytu sviestu (nebūtinai) ir pabarsčiau cukrumi.
Kepiau 190
laipsnių orkaitėje 25 minutes.
SKANAUS!
Kristina
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą