2011 m. lapkričio 26 d., šeštadienis

Beata skelbia konkurso-socialinės akcijos "Jaukiuose namuose moterys kepa pyragus. Smurtui čia vietos nėra" nugalėtojas




Nuotr. iš beatosvirtuve.lt

Daugiau, nei penkiasdešimt receptų yra tikrai puikus rezultatas. Tai, visų pirma, –  solidarumo demonstracija. Nors apie smurtą prieš moteris nešnekama garsiai ir prie visų, tai yra aktuali ir skaudi tema daugeliui. Moterys be abejonės yra solidarios ir kuo daugiau jų žinos apie tai, kaip padėti smurtą patiriančiai moteriai, tuo daugiau galimybių, kad iš tiesų kažkas pasikeis. 


Skanėstai su obuoliais įvairūs pyragai pyragaičiai, tortai ir desertai – labai plati ir daugumai artima tema. Be abejonės galime tvirtinti, kad obuolių pyragas yra pats populiariausias namuose kepamas saldus kepinys. Kiekvieni namai turi savo receptą. 


Peržvelgus visus atsiųstus į konkursą receptus matosi kelios tendencijos. Jei prieš maždaug dešimtmetį ar penkioliką metų populiariausi pyragai buvo biskvitinio tipo (arba kaip aš sakau: stiklinė cukraus, stiklinė miltų ir stiklinė grietinės), tai dabar matosi, kitų šalių įtaka ir naujovės, kurios puikiai prigijo pas mus. 

Vienas kitas receptas naudojant pirktinę tešlą, daugumą receptų vis tik yra biskvitinės tešlos pagrindu, kai kur yra trapios tešlos. Akivaizdžiai matosi kai kurių klasikinių prancūziškų pyragų aidai...

Noriu moterims padėkoti. Visų receptai puikūs ir aš džiaugiuosi, kad man teko garbė visus juos perskaityti.Visi tikrai verti pagyrimo. Labiausiai atkreipiau dėmesį į receptus, kurie buvo parašyti taip, kad man iš karto buvo viskas aišku ir jautėsi, kad moteris, kuri parašė receptą, pagal jį yra gaminusi ne kartą ir virtuvėje – ne naujokė bei tas pyragas ar tortas yra jai ypatingas...Taigi, aš nenorėčiau skirstyti atskirai vietomis, o tiesiog išskirsiu 6 receptus pagal tris kategorijas: biskvitiniai, trapūs ir kiti (kai pyragas kepamas pridedant įvairių ingredientų) pyragai. 

Audronę Filipavičienę už jos sausainukus su obuoliais


„Visi mėgstam ir žinom puikius sausainiukus – skareles su obuoliais. Norėčiau čia pažymėti, kad Audronės sausainiukai su obuoliais išsiskyrė ir buvo vienintelis tokio tipo kepinys.“ 
Receptą rasite: http://obuoliuskanestai.blogspot.com/2011/11/audrones-obuoliu-pyragas.html

Raseinių soroptimistes už jų gražią pyraginę iniciatyvą

„Biskvininių pyragų visą plejadą pristatė soroptimistės. Jos ne tik pyragus kepė, bet ir vaišino jais kitus. Aš esu už bendruomeniškumą ir manau, kad moterys būdamos ir veikdamos kartu, gali nuveikti tikrai daug.“ 
Receptą rasite:http://obuoliuskanestai.blogspot.com/2011/11/raseiniu-soroptimistes-prisideda-prie.html


Juliją Jotautę už klasikinį šeimos obuolių pyrago receptą

„Dar vieną receptą, kuris vertas dėmesio, galima priskirti prie klasikinių, bet tikrai labai gardžių pyragų. Tai yra Julijos obuolių pyragas pagal šeimos receptą.  Šis receptas tikrai yra ganėtinai paplitęs Lietuvoje.“ 
Receptą rasite: http://obuoliuskanestai.blogspot.com/2011/11/julijos-obuoliu-pyragas-pagal-seimos.html


Ramutę Matulienę už išradingai pavadintus ir originalius pyragus

„Taip pat turiu pažymėti Ramunę Matulienę, kuri atsiuntė ne vieną receptą . Man užkliuvęs ir patikęs buvo strazdanotas obuolių pyragas –  tai obuolių pyragas su aguonomis.  Geras pavadinimas ir išradingas aguonų panaudojimas.“ 
Receptą rasite: http://obuoliuskanestai.blogspot.com/2011/11/strazdanotas-obuoliu-pyragas.html 

Viliją Belevičienę už išradingą ir šventinį obuolių-varškės pyragą

„Vilijos trupininis varškės ir obuolių pyragas su išradingai padarytais trupiniais, gaivus, lengvas, patrauklus ir šventinis. Tikrai kompleksiškas ir įdomus receptas.“ 
Receptą rasite: http://obuoliuskanestai.blogspot.com/2011/11/vilijos-obuoliu-varskes-pyragas.html


Robertą Rekešiūtę už puikų pyragą ir skatinimą gaminti su vaikais

„Į Robertos pyragą atkreipiau dėmesį dėl tikrai labai gražių nuotraukų. Jose parodyta, kaip Roberta kepa pyragą su savo sūnumi Aleksandru. Manau, su vaikais šeimininkauti virtuvėje yra nuostabu. Taip ne tik palaikomas puikus ryšys tarp motinos ir vaiko, bet ir vaikas mato, kaip iš kažko paprasto gimsta kažkas ypatingo.“  
Receptą rasite: http://obuoliuskanestai.blogspot.com/2011/11/pats-skaniausias-robertos-obuoliu.html

„Visom dalyvėm didelis ačiū“ – taria Beata Nicholson  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą