2011 m. lapkričio 28 d., pirmadienis

"16 dienų prieš smurtą prieš moteris" atidarymo renginys pakvipo obuolių pyragu



Lietuvoje, tarptautinė kosmetikos kompanija AVON kartu su Moterų informacijos centru pakvietė į pirmą kartą rengiamo trumpametražių filmų konkurso „Kalbėkime apie smurtą prieš moteris“ geriausių darbų peržiūrą ir apdovanojimus. Renginio pabaigoje svečiai galėjo pasivaišinti socialinei akcijai „Jaukiuose namuose moterys kepa pyragus. Smurtui čia vietos nėra“ skirtu didžiuliu obuolių pyragu. 

Renginio, įvykusio prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“, svečiai buvo pasitikti šokio teatro grupės „Kas kalba“ mimų, kurie pakvietė įsitaisyti patogiuose sėdmaišiuose ir padovanojo pantomimos pasirodymą. Moterų informacijos centro direktorė Jūratė Šeduikienė ir kompanijos AVON komercinio marketingo vadovė Neringa Milenčienė pateikė negailestingą statistiką: nevyriausybinių organizacijų atlikti tyrimai rodo, jog Lietuvoje smurtą patiria kas trečia moteris, o remiantis Informatikos ir ryšių departamento prie Vidaus reikalų ministerijos pateikto Nusikalstamų veikų žinybinio registro duomenimis, 2010 metais sutuoktinio, partnerio ar sugyventinio buvo nužudyta 21 moteris.

Trumpametražių filmų konkursui „Kalbėkime apie smurtą prieš moteris“ skirti filmai iliustravo renginio organizatorių išsakytas mintis.

Po filmų peržiūros ir kūrėjų apdovanojimų „16 dienų be smurto prieš moteris“ buvo apdovanotos akcijos „Jaukiuose  namuose moterys kepa pyragus. Smurtui čia vietos nėra“ dalyvės.  Akcija visą lapkričio mėnesį kvietė moteris parodyti solidarumą bei išradingumą virtuvėje ir pateikti savo mėgstamo skanėsto iš obuolių receptą. Receptų autorės, kurias, peržiūrėjusi daugiau nei 50 receptų, išrinko pati akcijos globėja Beata Nicholson, buvo apdovanotos jos knygomis Vieneri metai Beatos virtuvėje, Šveimos kalendoriumi bei AVON įsteigtais prizais. Atidarymo renginio svečiai taip pat buvo pakviesti pasivaišinti socialinei akcijai specialiai prekybos tinklo „Rimi“ konditerių iškeptu dideliu obuolių pyragu, simbolizuojančiu jaukius namus bei šeimos gerovę. 

Šokio-teatro grupė "Kas kalba" pradeda atidarymą pantomimos ir šokio etiudu
Šokio-teatro grupė "Kas kalba" pradeda atidarymą pantomimos ir šokio etiudu






AVON nuotr.


AVON nuotr.
Rasenių soroptimisčių atstovė atsiima prizus už puikią pyraginę akciją
Renginio vedėjos ir Raseinių soroptimisčių klubo moterys su Avon įsteigtais prizais ir nauju Beatos "Šeimos kalendoriumi" (AVON nuotr.)
Vilija ir Roberta (nespėjome nufotografuoti)  atsiėmė Beatos receptų knygas  bei AVON dovanas
"Kas kalba" mimai prie specialiai renginiui "Rimi" konditerių iškepto pyrago
Obuolių pyrago, simbolizuojančio jaukius namus, skanavimas.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą