2011 m. lapkričio 16 d., trečiadienis

Julijos obuolių pyragas pagal šeimos receptą


Norėčiau prisidėti ir pasidalinti savo šeimos mėgstamiausio obuolių pyrago receptu.

Tešlai:
250 g margarino (aš naudoju „Vilnius“ ir jį nusipirkusi visada įdedu į šaldymo kamerą, kad ruošiant tešlą būtų kuo šaltesnis)
10 kupinų sauktų miltų (užminkant tešlą atrodys, kad gerokai per mažai, bet čia ir visa paslaptis bei skonis; kočiojimui miltų prisidės dar bent keli šaukštai)
250 g grietinės (irgi šaltos)

Įdarui:
Obuolių, nuluptų ir supjaustytų gana smulkiai (apie 1,5 kg, o šiaip pagal norą - kokio storio vidurinis obuolių sluoksnis jums patinka)
Apie 10 šaukštų cukraus (jei obuoliai rūgštūs – truputį daugiau)
Cinamono

Šaltą margariną sutarkuoti burokine tarka, sudėti miltus ir rankomis pamažu sutrinti  trupinius. Tada sudėti grietinę ir viską rankomis atsargiai sumaišyti/ suminkyti. Atrodys, kad tešla labai per šlapia ir niekas į vientisą masę nesulimpa, bet labai svarbu neįdėti per daug miltų. Tešla, kokios konsistencijos ji beišeitų, dėti į švarų maišelį ar plėvelę ir įdėti šaldytuvą bent porai valandų.
Prieš kočiojant tešlą skardą pasibarstome miltais. 
Ant stalo dedame kokius du šaukštus miltų, imame pusę tešlos ir iškočiojame, klojame į skardą (tešlos kraštai iki pat viršaus).
Sudedame obuolius, sumaišytus su cukrumi ir cinamonu).
Tuomet iškočiojame likusią tešlą ir užklojame obuolius; tešlos kraštus sulipiname („uždaras“ pyragas).
Viršų subadome šakute.
Orkaitė – 180 laipsnių. Kepame apie valandą.

Tai nuostabus prancūziškos sluoksniuotos tešlos variantas. Pyragas nuostabus ir karštas su ledais, ir atvėsęs.
Šią tešlą naudoju ir sūrių pyragų kepimui.
Su linkejimais,

Julija Jotautė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą