2011 m. lapkričio 16 d., trečiadienis

Rūtos obuolių vyniotinis


Džiugu, kad galiu sudalyvaut Jūsų akcijoje.
Tad mano skanėstas - Vyniotinis su obuoliais

Naudosim:
Tešlai:
300-350g miltų
kiaušinį
0,5 stiklinės vandens
šaukštą aliejaus
žiupsnį druskos

Įdarui:
1kg obuolių
100g maltų džiūvėsėlių
100g sviesto
100g cukraus [jei obuoliai saldūs, dedam mažiau]
50g razinų
šaukštelį cinamono

Gaminsim taip: vandenį maišom su aliejumi, druska, kiaušiniu. Suberiam
miltus ir paliekam tešlą pusvalandžiui. Per tą laiką gaminam įdarą:
obuolius nulupam, sutarkuojam stambia tarka. Keptuvėj pakepinam
džiūvėsėlius. Kai šie kiek apskrunda, sumaišom su obuolių tarkiais,
cinamonu, cukruj ir karštu vandeniu nuplikytom razinom. Tada imam
tešlą, plonai plonai iškočiojam. Dedam ant jos obuolių įdarą, kiek
suspaudžiam jį ir visa tai suvyniojam.

Gauname vyniotinį.

Jį dedam į riebalais pateptą skardą ir apipilam tirpintu sviestu.
Tuomet telieka viską pašaut į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepti
apie 45 minutes. Idėjos šaltinis - Darbštuolė „Obuolių valgiai“ .
Skanaus!


Rūta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą