Šiek tiek kitoks obuolių
pyragas nei įprastiniai, lengvai paruošiamas, nebrangus ir labai gardus.
Tešlai:
200g sviesto (kambario
temperatūros)
200g grietinės
400g miltų
žiupsnelis druskos
Sviestą sumaišyti su grietine, iberti
druskos, dalimis dėti miltus. Paruoštą tešlą dedame pusei valandos į šaldytuvą.
Tuo metu pasiruošiame obuolių įdarą.
Obuolių
įdarui:
5-6 obuoliai
(arba obuolienė)
150g cukraus
1 v.š. cinamono
Sutarkuojame smulkiai obuolius,
sumaišome su cukrumi ir cinamonu. Jei obuoliai rugštesni, cukraus reiketų idėti
200g.
Tešlą daliname į dvi dalis. Vieną dalį
pakočiojame (apie 0,5 cm) ir
tiesiame į kepimo skarda. Dedame obuolių įdarą.
Ant viršaus klojame antrąją iškočiotą tešlos dalį.
Pasiruošiame
aguoninį viršų:
apie 70g
aguonų (tiek kad padengti viršų)
cukraus (apibarstymui)
1 kiaušinio
Išplaktu kiaušiniu aptepame viršutinę
tešlos dalį, pabarstome cukrumi ir užklojame aguonomis.
Kepame orkaitėje 180 laipsniu temperatūroje, apie vieną valandą.
Skanaus!
Simona
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą