2011 m. lapkričio 20 d., sekmadienis

Obuolių tortas



Po netikėtos improvizacijos nustebino puikus rezultatas - be galo aromatingas obuolių tortas! Obuolius šiam tortui geriausia tarkuoti burokine tarka, o jei norisi jausti obuolių gabaliukus - galima juos supjaustyti nedideliais kubeliais. Torto kremą siūlau pagardinti romu, cinamonu arba citrinos ar apelsino sultimis - improvizacijai, kaip visada, ribų nėra.
Šį tortą gaminau norėdama prisidėti prie Moterų informacijos centro kartu su partneriais suorganizuotos akcijos "Jaukiuose namuose moterys kepa pyragus. Smurtui čia vietos nėra." Linkiu, kad visų Jūsų namai kvepėtų laime!

Pyragams:
200g  sviesto (kamb. temperatūros)
220g rudojo cukraus
4 kiaušiniai
220g miltų
žiupsnelis druskos
1 a.š. cinamono
0,5 a.š. malto muškato riešuto
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. sodos
sauja razinų
2-3 obuoliai, nulupti ir sutarkuoti (tinka rūgštūs)

Kremui:
400g kreminio sūrio (kamb. temperatūros)
80g minkšto sviesto
cukraus pudros pagal skonį
2 a.š. vanilės ekstrakto
šlakelis romo ir žiupsnis cinamono (nebūtina)

Papuošimui:
obuolys


Pyragams: Elektriniu mikseriu išplakite minkštą sviestą su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmaišykite kiaušinius.
Kitame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, druską, cinamoną, muškatą, kepimo miltelius ir sodą. Šį mišinį įmaišykite į sviesto, cukraus ir kiaušinių masę.
Į tešlą įmaišykite tarkuotus (arba mažais kubeliais pjaustytus) obuolius ir razinas.
Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Paruoštą tešlą supilkite į dvi sviestu išteptas ir miltais pabarstytas kepimo formas. (Aš naudojau 18cm skersmens kepimo formas, kad tortas gautųsi aukštesnis.) Kepkite apie 35-45min., arba kol iškeps. Mediniu smeigtuku patikrinkite, ar pyragai iškepę. Iškepusius pyragus atvėsinkite ant grotelių.

Kremui: Į dubenį sudėkite kambario temperatūros kreminį sūrį (tinka Mascarpone, Philadelphia arba nerūgšti kreminė varškė), minkštą sviestą, cukraus pudros pagal skonį, įpilkite vanilės ekstrakto ir viską gerai išmaišykite. Kremą galite pagardinti romu, cinamonu. 

Papuošimui: Supjaustykite nuplautą obuolį skiltelėmis. Išdėliokite skilteles ant kepimo skardos, pabarstykite cukraus pudra ir pašaukite po įkaitintu griliu 5 min. Po to atvėsinkite.
Jei iškepusių pyragų paviršius iškilo, vieno pyrago viršūnėlę nupjaukite, kad apatinis lakštas būtų kuo lygesnis. Ant jo užtepkite puse kremo. Tada ant viršaus uždėkite kitą pyragą ir kremu gražiai aptekite torto viršų ir šonus. Torto viršų papuoškite obuolių skiltelėmis. Skanaus! 

Asta 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą