2011 m. lapkričio 18 d., penktadienis

Sluoksniuotas obuolių-pudingo pyragas



1 kg obuolių
100 g sviesto ar margarino
4 kiaušiniai
1,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė miltų
1 stiklinė bulvių krakmolo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 pakeliai vanilinio pudingo
1 litras pieno

1. Tešla
Margariną ar sviestą ištrinti su stikline cukraus ir tryniais iki vienalytės purios masės. Toliau trinant po truputį dėti miltus išmaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Tada atsargiai įmaišyti išplaktus iki standumo baltymus.

2. Pudingas
Išvirti pudingą iš abiejų pakelių su litru pieno ir puse stiklinės cukraus.
3. Obuoliai
Obuolius nulupti ir sutarkuoti su burokine tarka. Jei obuoliai labai rūgštūs, rekomenduoju įdėti papildomai kelis šaukštus cukrus į juos. Be to, galima paskaninti cinamonu.

4. Kepimas
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Dėti ¾ tešlos, ant jos obuolius, karštą pudingą ir likusią tešlą. Kepti apie 50 min. 180C laipsnių orkaitėje. Iškepus pabarstyti cukraus pudra.


Tinklaraščio „Braškės su pipirais“ (http://beatulia.blogspot.com) autorė Beata Barauskaitė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą