Riešutus, galima keisti kitais mėgiamais, tačiau
būtent makadamijų riešutai priduoda ypatingo skonio, nes patys iš savęs yra
ypatingai gardūs, todėl rekomenduoju pabandyti būtent su šiais.
Reikia:
100 g minkšto sviesto;
2 kiaušinių;
0,5 puodelio cukraus;
šaukštelio cukraus su vanile;
1 puodelio miltų;
1 puodelio šviežių šaldytų spanguolių (aš
naudojau uogas - milžines);
50 g juodojo šokolado;
žiupsnelio druskos;
nubraukto šaukštelio kepimo miltelių;
2 didelių obuolių.
Ant viršaus:
poros šaukštų cukraus su cinamonu;
saujos (pakaks apie 100 g ) makadamijų riešutų.
Minkštą sviestą ištriname su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius. Miltus sumaišome su druska, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. Įmaišome į kiaušinių - sviesto masę. Suberiame peiliu rupiai sukapotas šokolado drožles bei spanguoles. Išmaišome. Tešlą sukrečiame į kvadratinę (ar kitokią) kepimo formą ir šaukštu išlyginame (manoji forma 24 cm ant 24 cm).
Obuolius nulupame, išvalome sėklas ir
supjaustome skiltelėmis. Sudedame ant tešlos paviršiaus. Viršų pabarstome
cinamoniniu cukrumi ir rupiai kapotais riešutais. Kepame 200 laipsnių kaitros
orkaitėje apie 35 minutes. Pjaustome atvėsusį. Ne per daug saldus ir ypatingai
skanus... :)
Aušra
turėtų būti laabai skanus pyragas.
AtsakytiPanaikinti