Norėčiau prisidėti
ir pasidalinti savo šeimos mėgstamiausio obuolių pyrago receptu.
Tešlai:
250 g margarino (aš
naudoju „Vilnius“ ir jį nusipirkusi visada įdedu į šaldymo kamerą, kad ruošiant
tešlą būtų kuo šaltesnis)
10 kupinų sauktų miltų
(užminkant tešlą atrodys, kad gerokai per mažai, bet čia ir visa paslaptis bei skonis;
kočiojimui miltų prisidės dar bent keli šaukštai)
250 g grietinės
(irgi šaltos)
Įdarui:
Obuolių, nuluptų
ir supjaustytų gana smulkiai (apie 1,5 kg, o šiaip pagal norą - kokio storio
vidurinis obuolių sluoksnis jums patinka)
Apie 10 šaukštų
cukraus (jei obuoliai rūgštūs – truputį daugiau)
Cinamono
Šaltą
margariną sutarkuoti burokine tarka, sudėti miltus ir
rankomis pamažu sutrinti trupinius. Tada
sudėti grietinę ir viską rankomis atsargiai
sumaišyti/ suminkyti. Atrodys, kad tešla labai per šlapia ir niekas į vientisą
masę nesulimpa, bet labai svarbu neįdėti per daug miltų. Tešla, kokios
konsistencijos ji beišeitų, dėti į švarų maišelį ar plėvelę ir įdėti šaldytuvą bent porai valandų.
Prieš kočiojant
tešlą skardą pasibarstome miltais.
Ant stalo
dedame kokius du šaukštus miltų, imame pusę tešlos ir iškočiojame, klojame į
skardą (tešlos kraštai iki pat viršaus).
Sudedame
obuolius, sumaišytus su cukrumi ir cinamonu).
Tuomet
iškočiojame likusią tešlą ir užklojame obuolius; tešlos kraštus sulipiname („uždaras“
pyragas).
Viršų subadome šakute.
Orkaitė – 180 laipsnių.
Kepame apie valandą.
Tai nuostabus
prancūziškos sluoksniuotos tešlos variantas. Pyragas nuostabus ir karštas su ledais, ir atvėsęs.
Šią tešlą
naudoju ir sūrių pyragų kepimui.
Su
linkejimais,
Julija Jotautė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą