Jums reikės:
5 obuolių;
500 g sluoksniuotos
bemielės tešlos (geriausia du gabaliukai po 250 g);
10 šaukštelių cukraus;
Kelių melisos lapelių (puošybai);
Cinamono.
Gaminimas:
Iš tešlos išpjauti tokio dydžio apskritimą, kad būtų galima visiškai
apdengti visą obuolį, apskritimo centre peiliu padaryti skylutę, kad būtų
galima iškišti obuolio kotelį, tešlos apskritimą pabarstyti cukrumi (apie su
šaukstelius kiekvienam apskritimui), cinamonu, tuomet apgobti obuolį ir
apačioje tešlą gerai užspausti. Kad geriau laikytųsi obuolio apačioje galima išpjauti
žiedelį, kad ten būtų galima užkišti tešlą. Iš tešlos išpjauti lapelį ir
prilipdyti netoli koto. Tuomet belieka obuolius iš išorės apibarstyti cukrumi,
cinamonu ir kepti apie 20 min 200oC
laipsnių karštumo orkaitėje.
Galima patiekti su mėtų ar melisų lapeliais ir plakta grietinėle.
Neapsakomai skanios bandelės su obuoliu viduje!
Skanaus!
grazuoliai obuoliai :)
AtsakytiPanaikinti