2 porcijos
Tešla:
1 kiaušinis, 1 obuolys, 250 ml kefyro ar rūgpienio, 1 a.š.sodos, 6 šaukštai
miltų, 1 šaukštas kakavos.
Padažas:
1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas cukraus, vienas obuolys
Papuošimui:
cukraus pudra
Nulupame ir supjaustome obuolius kubeliais. Išplakame kiaušinį
su cukrumi. Sodą užgesiname kefyre ar rūgpienyje ir jį supilame į kiaušinių
masę. Pamaišome gerai, tada padaliname ir į vieną įdedu kakavos. Abi dalis
sumaišome su miltais (po 3 šaukštus) ir kepame blynelius. Kakavinius paprastai,
kaip įprastai blynus, o ant šviesių užbarstome smulkiai pjaustyto obuolio.
Apkepame iš abiejų pusių. Kitoje keptuvėje, išlydome sviestą, sudedame obuolius
ir cukrų, pakaitiname kokias 3-4 min. Gauname padažiuką su obuolių gabalėliais.
Tuomet statau bokštelį: tamsus blynas, padažiukas, tada šviesus blynas,
šiek tiek padažo, tamsusis blynas, vel padažiukas, vėl šviesus. Šalia bokštelio
pilame likusį padažą ir pabarstau viršų cukraus pudra.
Jolanta Bartasūnienė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą