5 kg antaninių
obuolių
1 kg cukraus
Galima dėti
įvairių prieskonių – cinamono, vanilės, riešutų (lazdynų, migdolų, graikinių)
Nuluptus obuolius
supjaustyti skiltelėmis. Užpilti cukrumi, pamaišyti ir palikti parai. Per tiek
laiko išsiskiria obuolių sultys.
Nupylus sirupą
virti emaliuotame puode ant mažos ugnies kol liks pusė arba mažiau masės.
Tuomet supilti obuolių skilteles ir virti maišant medine mentele, nes labai
greitai svyla. Norint sūryje baltų skiltelių, reikia pasilikti nedidelę dalį
pjaustytų obuolių. Virti reikia tol, kol masė perskyrus nesubėga. Nevirtus
obuolius sudėti pabaigoje kelioms minutėms.
Tuomet masę
reikia sukrėsti į sūrmaišius ir palikti kol atvės. Sūriui atvėsus paslėgti, ir
palikti per naktį. Vėliau sūrmaišius galima užkabinti ant radiatoriaus ir kas
kelios dienos pavartyti. Džiovinti apie savaitę. Galima dėti į formas išliestas
celofanu, kad nepriliptų. Išlyginti, kad būtų apie 3-4 cm storio, vėliau reikia
vartyti kas kelios dienos, bet tuomet ilgiau džiūsta. Išsilaiko labai ilgai.
Šituos obuolių sūrius valgome iki kito sezono, jei tik lieka. Skanaus!
Lina M.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą