Šį receptą mano mama nugirdo laukdama eilėje. Dvi moterys, stovėjusios už jos, dalijosi kulinarinėmis paslaptimis.
Mamai
pasirodė toks neįtikėtinas, kad nutarė grįžusi namo išbandyti. Kai
iškepė mums jis pasirodė labai skanus. Labai lengvai ir greitai
pagaminamas.
Produktai:
Apie 150 g. sviesto
1 stiklinė miltų,
1 stiklinė manų kruopų
1 stiklinė cukraus
1 kg obuolių (5-6 obuoliai)
cinamonas
Į
dubenį supilti miltus, manų kruopas ir cukrų bei sumaišyti. Supjaustyti
obuolius. Išpjauti sėklalizdžius ir nenuluptus supjaustyti skiltelėmis.
Kepimo indą patepti sviestu, pabarstyti miltais arba džiuvėsėliais.
Obuolius galima apvolioti miltų mišinyje, kad kepant nesigautų košė,
išliktų gabaliukais.
Sudėti į kepimo indą. Apibarstyti cinamonu. Ant
obuolių užpilti miltų, manų kruopų ir cukraus mišinį. Jei reikia
palyginti paviršių.
Visą paviršių padengti plonai supjaustytu sviestu taip, kad neliktų
sausų tarpelių. Galima pagardinti cinamonu ir migdolų lėkšteliais.
Kepti orkaitėje 30-40 min apie 150 laipsnių temperatūroje.
Labai skanus karštas su plakta grietinėle arba ledais.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą