2011 m. lapkričio 15 d., antradienis

Dvisluoksnis obuolių pyragas



Šviesi tešla:

150g miltų,
50g cukraus,
50g sviesto,
150g varškės,
2 kiaušiniai,
50g grietinės,
razinų, jei mėgstat,
a.š. kepimo miltelių.
a.š. vanilinio cukraus.

Kakavinė tešla:
120g miltų,
2 nedideli kiaušiniai,
100g sviesto,
100g cukraus,
70g ar kiek daugiau kakavos,
a.š. kepimo miltelių,
a.š. vanil. cukraus,
dubenėlis smulkiai pjaustytų obuolių.

Abiejų tešlų ruošimas iš dalies toks pat: ištrinti su cukrumi ir
vanil. cukrumi sviestą, įmušti po vieną kiaušinius ir tešlas gerai
išplakti.
Į šviesią tešlą įdėti grietinės, suberti miltus, sumaišytus su kepimo
milteliais. Šia tešla iškloti kepimo formos dugną.
Į kakavinę tešlą įberti kakavos ir gerai išmaišyti. Suberti miltus,
sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišius tešlą iki vienalytės masės,
suberti pjaustytus obuolius. Tamsią kakavinę tešlą sukrėsti ant
šviesios.
Pyragą dėti į įkaitusią orkaitę ir kepti apie 180 laipsnių temperatūroje 45 min.

Ramunė Matulienė


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą