Tešlai:
100 g sviesto;
3 - 4 šaukštų cukraus;
1 - 1,5 stiklinės miltų.
100 g sviesto;
3 - 4 šaukštų cukraus;
1 - 1,5 stiklinės miltų.
Įdarui:
apie 750 g rūgštesnių obuolių;
250 g varškės;
1 stiklinės kefyro;
3 kiaušinių;
0,5 stiklinės cukraus;
1 pakelio pirktinio vanilinio pudingo miltelių.
Aptepimui:
2 - 3 šaukštų medaus arba abrikosų, slyvų ar kitokios uogienės.
Šaltą
sviestą sukapoti su cukrumi ir miltais į vientisą gumulą (geriausia tai daryti
virtuviniu kombainu). Suformuoti rutulį, įvynioti į maistinę plėvelę ir
patalpinti šaldytuvan kokiai valandėlei.
Atšaldytą
tešlą pakočioti ir sudėti į kepimo formą. Paformuoti rankomis, prispausti prie
kraštų ir gerai subadyti šakute:
Kepti 180 laipsnių
kaitros orkaitėje maždaug apie 15 minučių.
Obuolius nulupti,
išvalyti ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Apšlakstyti citrinos sultimis ir
pusę jų išdėlioti ant tartos pagrindo. Kiaušinius ištrinti su cukrumi, įmaišyti
varškę, supilti kefyrą ir pudingo miltelius. Gerai išmaišius, supilti ant tartos
- obuolių pagrindo. Ant viršaus sudėti likusius obuolius. Kepti 180 laipsnių
kaitros orkaitėje apie 40 - 50 minučių. Likus maždaug 10 minučių iki kepimo
pabaigos, paviršių aptepti uogiene ar medumi.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą