2011 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienis

Tobulas Vilniaus m. Motinos ir vaiko pensiono darbuotojų obuolių pyragas




Vilniaus m. Motinos ir vaiko pensiono darbuotojos rekomenduoja iškepti šį nepakartojamą pyragą savo šeimai, kad nuostabus jo kvapas, pasklidęs po namus, suteiktų  jaukumo, saugumo ir ramybės jausmą.
Išbandytas ir degustuotas, išgirtas ir įvertintas tiek vietinių, tiek užsienio svečių – ekspertų.

Tešlai reikės:   200 g. margarino arba sviesto,
                              1 kiaušinio,
                                   0,5 stiklinės cukraus,
                                   3 stiklinių miltų.
                                  0,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Įdarui reikės: 200 g. grietinės  (riebios),
                                 4 kiaušinių,
                                 0,5 stiklinės cukraus,
                                 4 vidutinio dydžio obuolių ( arba pagal savo nuožiūrą)
                                 2 šaukštai krakmolo.

Darbo eiga: 


1.Tešlos paruošimas: Ištirpiname sviestą ir jį ataušiname,(taip pat galime sviestą sutarkuoti).Į ištirpintą sviestą įmušame kiaušinį, supilame cukrų ir viską gerai išmaišome. Tuomet į išsuktą masę suberiame miltus ir kepimo miltelius ir viską gerai išminkome. Išminkytą tešlą padaliname į dvi dalis. Dedame į šaldytuvą, kad tešla atvėstų.

2. Įdaro paruošimas: Sutarkuojame obuolius. Į sutarkuotus obuolius įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, krakmolą ir grietinę.

3. Galutinis pyrago paruošimas:  Paimame vieną dalį tešlos. Sutarkuojame „ burokine tarka „ ir išbarstome sviestu iš teptą skardą tešlos drožlėmis. Tuomet atsargiai supilame obuolių įdarą. Tarkuojame antrą dalį tešlos. Tešlos drožles tolygiai suberiame ant įdaro. Kepame įkaitintoje orkaitėje 180-2000 C apie 40 min.

Skanaus 
 
Gražina Petrauskienė
  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą