Trupininis,
su varškės ir maskarponės įdaru. Skaniausias šiltas, kaip ir visi obuolių
pyragai. Obuolius reikėtų rinktis kuo minkštesnius ir rūgštesnius...
Pagrindui:
125 g miltų;
100 g rupiai maltų lazdyno riešutų;
125 g rudojo (arba baltojo)
cukraus;
100 g minkšto sviesto;
šaukštelis vanilinio cukraus.
Įdarui:
200 g maskarponės sūrio (1 mažesnis
indelis);
1 pakelio varškės (apie 200 g);
2 kiaušinių;
1/4 stiklinės cukraus;
šaukštelio vanilinio cukraus;
4 - 5 didesnių obuolių;
0,5 šaukštelio cinamono;
1 šaukšto rudojo cukraus.
Pagrindui minkštą sviestą sutrinti
su miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir riešutais iki trupinių. Įdarui sūrį
sumaišyti su varške, kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Obuolius
nulupti, išvalyti ir supjaustyti skiltelėmis. Ant nedidelės kepimo skardos
žerti 2/3 trupinių, ant viršaus sukrėsti varškės masę, o ant jos - dailiai
išrikiuoti obuolių skilteles ir apibarstyti jas cukraus ir cinamono mišiniu.
Plokštainio viršų padengti likusiu trečdaliu trupinių.
Kepti 180 laipsnių kaitros
orkaitėje apie 30 - 40 minučių, kol paviršius dailiai paruduos ir apskrus.
Aušra
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą