2011 m. lapkričio 16 d., trečiadienis

Obuolių ir maskaponės sūrio plokštainis


Trupininis, su varškės ir maskarponės įdaru. Skaniausias šiltas, kaip ir visi obuolių pyragai. Obuolius reikėtų rinktis kuo minkštesnius ir rūgštesnius...


Pagrindui:
125 g miltų;
100 g rupiai maltų lazdyno riešutų;
125 g rudojo (arba baltojo) cukraus;
100 g minkšto sviesto;
šaukštelis vanilinio cukraus.

Įdarui:
200 g maskarponės sūrio (1 mažesnis indelis);
1 pakelio varškės (apie 200 g);
2 kiaušinių;
1/4 stiklinės cukraus;
šaukštelio vanilinio cukraus;
4 - 5 didesnių obuolių;
0,5 šaukštelio cinamono;
1 šaukšto rudojo cukraus.

Pagrindui minkštą sviestą sutrinti su miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir riešutais iki trupinių. Įdarui sūrį sumaišyti su varške, kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Obuolius nulupti, išvalyti ir supjaustyti skiltelėmis. Ant nedidelės kepimo skardos žerti 2/3 trupinių, ant viršaus sukrėsti varškės masę, o ant jos - dailiai išrikiuoti obuolių skilteles ir apibarstyti jas cukraus ir cinamono mišiniu. Plokštainio viršų padengti likusiu trečdaliu trupinių.
Kepti 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie 30 - 40 minučių, kol paviršius dailiai paruduos ir apskrus.
Aušra




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą