2011 m. lapkričio 23 d., trečiadienis

16 aktyvumo dienų prieš smurtą prieš moteris atidarymo vakare trumpametražiai filmai ir didelis obuolių pyragas





Lapkričio 25-ąją minint kovos su smurtu prieš moteris dieną Moterų informacijos centras kartu su partneriais kviečia į kasmet šiai dienai paminėti skirtų renginių atidarymo vakarą, kuris pakvies visus neabejingus problemai 16 val. ateiti į PC „Panoramą” ne tik pasižiūrėti trumpametražių filmų, bet ir pasivaišinti dideliu obuolių pyragu.

Tarptautinė kosmetikos kompanija AVON kartu su  Moterų informacijos centru pirmą kartą Lietuvoje surengė trumpametražių filmų konkursą „Kalbėkime apie smurtą prieš moteris“ ir festivalį, į kurio nemokamą peržiūrą ir geriausių darbų apdovanojimus pakvies jau šį penktadienį prekybos ir pramogų centre „Panorama“ esančioje kino salėje. Pagrindinė festivalio idėja – paskatinti visuomenę visų pirma pamatyti ir pripažinti smurto šeimoje egzistavimą. Pasak organizatorių, su žinomu priešu kovoti kur kas lengviau.

Po filmų peržiūros visiems „16 aktyvumo dienų be smurto prieš moteris“ atidarymo renginio svečiams išsiskirstyti neleis socialinė akcija „Jaukiuose namuose moterys kepa pyragus. Smurtui čia vietos nėra“, kuri pakvies pasivaišinti specialiai prekybos tinklo „Rimi“ konditerių iškeptu dideliu obuolių pyragu, simbolizuojančiu jaukius namus bei šeimos gerovę. Šios akcijos metu visą lapkričio mėnesį moterys buvo  kviečiamos parodyti solidarumą bei išradingumą virtuvėje ir pateikti savo mėgstamo skanėsto iš obuolių receptą taip išreiškiant nepritarimą smurtui šeimoje. Renginio metu vyks originaliausių šio receptų konkurso dalyvių, išrinktų akcijos globėjos Beatos Nicholson, apdovanojimai.

„16 aktyvumo dienų prieš smurtą prieš moteris“ – tarptautinė socialinė akcija organizuojama visame pasaulyje nuo 1991 metų. Šešiolikos dienų laikotarpis prasideda lapkričio 25-ąją  - tarptautinę smurto prieš moteris dieną ir tęsiasi iki gruodžio 10-osios – tarptautinės žmogaus teisių dienos. Moterų informacinis centras kviečia visus prisijungiant prie 16 dienų truksiančių  akcijos renginių pasisakyti prieš smurtą . 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą