2011 m. lapkričio 19 d., šeštadienis

Šokoladinis obuolių pyragas su karamelizuotais pekanų riešutais



Reikės :

Pyrago masei:
125 g juodo šokolado ( ne mažiau nei 65 % kakavos)
50 g sviesto
3 kiaušiniai
25 g kukurūzų krakmolas
50 g cukraus
1 žiupsnis druskos
1 valg. š. vanilės ekstrakto

Karamelizuotiems riešutams:
70-100 g pekano riešutų
70 g cukraus

Karamelizuotiems obuoliams
:
25 g sviesto
2 valg. š. rudojo cukraus
1 nedidelis obuolys

Puošimui:
cukraus pudros

Gaminimo eiga: 

Karamelizuoti pekano riešutai :
Pekano riešutus sukapoti stambesniais gabaliukais, kaitinimo inde išlydyti rudą cukrų, suberti riešutus ir medinio šaukšto pagalba juos apvolioti susidariusia cukraus karamele.
Paruoštus karamelizuotus pekano riešutus perdėti ant kepimo popieriaus, kad atvėstų.

Pyrago masė:
Kaitinimo indą sudėti šokoladą, sulaužytą gabaliukais, sviestą ir pastatyti į vandens vonelę ( arba ant labai silpnos ugnies) , vis pamaišyti iki šokoladas ir sviestas pilnai išsilydys.
Palikti šiek tiek atvėsti.
Tuo metu kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išsukti su cukrumi iki purios baltos masės, įpilti 1 valg. š. valinės ekstrakto, viską gerai permaišyti.
Suberti išsijotą kukurūzų krakmolą - gerai išmaišyti.
Supilti pravėsusią šokolado/sviesto masę, viską gerai permaišyti, Suberti  dalį susmulkintų karamelizuotų pekanų riešutų - viską gerai permaišyti.
kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standžių baltų putų.
Išplaktus baltymus labai atsargiai mentelės pagalba (nuo indo kraštų masę vis pakeliant į viršų) įmaišyti į paruoštą šokoladinę masę. Palikti.

Karamelizuoti obuoliai :
Obuolį nuplauti ir supjaustyti skersai 3 mm storio griežinėliais.
Keptuvėje išlydyti sviestą, sudėti obuolio griežinėlius ,pabarstyti ruduoju cukrumi ir palikti ant silpnos ugnies, iki obuoliai tamps dailiai skaidrūs.

Įkaitinti orkaitę iki 160-180 laipsnių karščio.

Ant kepimo formos  ( 18 skersmens) dugno ratu sudėlioti karamelizuotų obuolių griežinėlius, užpilti nuo jų likusia karamele.
Ant viršaus atsargiai sukrėsti paruoštą šokoladinę pyrago masę. Pastatyti kepti 25 minutes.
Iškepusį pyragą išimt iš orkaitės kelioms minutėms palikti kepimo formoje, po to palikti ant grotelių, kad atvėstų.
Puošti likusiais karamelizuotais pekano riešutais ir paviršių pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus 

Irma


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą