2011 m. lapkričio 20 d., sekmadienis

Obuolių pyragas su varške



Reikės:
180 g sviesto
2 stiklinės miltų
žiupsnelio druskos
1 stiklinės cukraus
1 V Š malto cinamono
1 A Š malto kardamono
500 g 9 % varškės
100 g razinų
3 kiaušinių
6 didelių obuolių


Gaminimas:
Nuplautus obuolius nulupau, išėmiau sėklalizdžius.
Obuolių skilteles supjausčiau kubeliais.
Sumaišiau su mirkytomis razinomis ir užpyliau 3 V Š cukraus, maišytais su cinamonu ir kardamonu.
Į varškę įmušiau kiaušinius, subėriau cukrų.
Išplakiau iki purios masės.

Trupiniai:
Miltus, druską ir supjaustytą gabalėliais sviestą  ir viską sutrupinau iki smulkių trupinių.
1/2 trupinių subėriau į riebalais pateptą kepimo skardą.
Ant trupinių sluoksnio supyliau varškės masę.
Ant varškės masės - obuolius su cukrumi ir prieskoniais.
O viršutiniam sluoksniui vėl viską apibėriau likusiais trupiniais.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje ant apatinės lentynos 50  minučių, kad iškeptų varškės sluoksnis.
SKANAUS!

Kristina

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą