2011 m. lapkričio 20 d., sekmadienis

16 bandelių su obuoliais



Reikės:
450 g miltų
1 A Š druskos
50 g cukraus
50 g sviesto
20 g šviežių mielių
3 kiaušiniai
120 ml pieno

Įdarui:
3 obuolių
1 A Š cinamono
4 V Š cukraus
40 g sviesto
1 V Š bulvių krakmolo

Gaminimas:
50 g sviesto ištirpinau.
Supyliau pašildytą pieną su ištirpintomis mielėmis ir cukrumi.
Kiaušinius išplakiau ir taip pat supyliau į jau prieš tai pagamintą masę.
Į didelį dubenį subėriau persijotus miltus su druska.
Į miltus supyliau pieno - mielių mišinį.
Užminkiau tešlą.
Minkiau tol, ko tešla pasidarė nebelipni ir vientisa.
Tešlą uždengiau ir palikau šiltai 2 valandoms, kad pakiltų trigubai.
Kol tešla kilo, pasigaminau įdarą.
Nuplautus, nuluptus obuolius supjausčiau skiltelėmis ir sutarkavau smulkia tarka.
Sumaišiau su krakmolu, kad kepant įdaras neišbėgtų.
Sviestą ištirpinau, sumaišiau su cukrumi, cinamonu ir tarkuotais obuoliais.
Pakilusią tešlą dar kart perminkiau ant miltais pabarstyto stalo.
Iškočiojau 1 - 1,5 cm storio lakštą.
Patepiau pasigamintu įdaru.
Nuo vieno krašto pradėjus, susukau tešlos volelį.
Ranka paspaudžiau tešlos volelio viršų.
Supjausčiau į 16 vienodų dalių.
Sudėliojau vieną šalia kitos pjūviais į viršų į riebalais pateptą skardą.
Kiekvieną bandelę patepiau lydytu sviestu (nebūtinai) ir pabarsčiau cukrumi.
Kepiau 190 laipsnių orkaitėje 25 minutes.
SKANAUS!

Kristina




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą