Labai skanus pyragas ir lengvai
paruošiamas. Vaikai mielai prisideda ruošiant tešlą. Kalėdoms bus tikras
skanėstas, neliks nei kąsnelio, nei trupinėlio.
- Atšaldyto, kieto 250 g. margarino "Vilnius kepiniams" (galima naudoti ir sviestą) tarkuoti burokine tarka, nuolat pabarstant "Karališkais" miltais (2 stiklinės). Miltų visam pyragui reikia 450 g.!
- 100 g. riebios grietinės sumaišyti su ~100 ml virinto šalto vandens ir supilti į tarkuotą margariną.
- Suminkyti tešlą, padalinti į dvi dalis, padėti į šaldytuvą 2-3 val., kad sušaltų (laikyti šaldytuve galima 2-3 paras, jeigu reikia kitam kartui).
- Obuolius nuplauti, padalinti į 4 obuolio dalis, išimti sėklalizdžius, nulupti odelę, supjaustyti plonomis juostelėmis, užpilti ~1 stikline cukraus, 1 arbat. šaukšteliu vanilinio cukraus, pašlakstyti citrinos sultimis ir išmaišyti.
- Kepimo skardą uždengti kepimo popieriumi.
- Vieną dalį atšaldytos tešlos iškočioti plonai, apie 0,5 cm, padėti į skardą, užpilti paruoštais obuoliais ir iškočiojus antrą atšaldytos tešlos dalį, uždengti obuolius.
- Vieną kiaušinį išplakti su cukrumi ir cinamonu, plakiniu patepti pyragą.
- Kepti +180-200 C laipsnių orkaitėje maždaug 40-50 min.(geriau lėčiau ir ilgiau, mažesniame karštyje, kad nepridegtų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą