2011 m. lapkričio 14 d., pirmadienis

Nijolės obuolių pyragas „Niam-niam“



Labai skanus pyragas ir lengvai paruošiamas. Vaikai mielai prisideda ruošiant tešlą. Kalėdoms bus tikras skanėstas, neliks nei kąsnelio, nei trupinėlio.
  • Atšaldyto, kieto 250 g. margarino "Vilnius kepiniams" (galima naudoti ir sviestą) tarkuoti burokine tarka, nuolat pabarstant "Karališkais" miltais (2 stiklinės). Miltų visam pyragui reikia 450 g.!
  • 100 g.  riebios  grietinės sumaišyti su ~100 ml virinto šalto vandens ir supilti į tarkuotą margariną.
  • Suminkyti tešlą, padalinti į dvi dalis, padėti  į šaldytuvą 2-3 val., kad sušaltų (laikyti  šaldytuve galima 2-3 paras, jeigu reikia kitam kartui).
  • Obuolius nuplauti, padalinti į 4 obuolio dalis, išimti sėklalizdžius, nulupti odelę, supjaustyti plonomis juostelėmis, užpilti ~1 stikline cukraus, 1 arbat. šaukšteliu vanilinio cukraus, pašlakstyti citrinos sultimis ir išmaišyti.
  • Kepimo skardą uždengti kepimo popieriumi.
  • Vieną dalį atšaldytos tešlos iškočioti plonai, apie 0,5 cm, padėti į skardą, užpilti paruoštais obuoliais ir iškočiojus antrą atšaldytos tešlos dalį, uždengti obuolius.
  • Vieną kiaušinį išplakti su cukrumi ir cinamonu, plakiniu patepti pyragą.
  • Kepti +180-200 C laipsnių orkaitėje maždaug 40-50 min.(geriau lėčiau ir ilgiau, mažesniame karštyje, kad nepridegtų.
Nijolė Pilipavičienė

  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą