2011 m. lapkričio 18 d., penktadienis

Imbierinis obuolių pyragas su citrinomis



Reikės tešlai:
250 g miltų
150 g sviesto
80 g smulkaus cukraus
1 citrinos žievelės
2 kiaušinių trynių
žiupsnelio druskos

įdarui:
5 didelių obuolių
1 citrinos
2 cm ilgio imbiero šaknies
3 V Š rudojo cukraus
1 saujos razinų
1 saujos džiovintų abrikosų
1 kiaušino trynio
2 V Š pieno
1 V Š cinamono

Gaminimas:

Dubenyje sumaišiau miltus,sviestą, smulkų cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir žiupsnelį druskos.
Įmušiau kiaušinio trynius ir įpyliau šaukštą vandens.
Išminkiau tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų.
Suvyniojau į maistinę plėvelę ir įdėjau į šaldymo kamerą 15 min.
Skardą patepiau sviestu.
Atšaldytą tešlą padalinau į dvi dalis.
Iš vienos dalies iškočiojau apskritimą ir juo išklojau skardos dugną.
Nuplautus obuolius nulupau ir kiekvieną supjausčiau į 10 dalių.
Išėmiau sėklalizdžius.
Susmulkintus obuolius sumaišiau su mirkytomis razinomis, mirkytais smulkintais abrikosais, cukrumi, cinamonu ir smulkiai supjaustyta citrina, tarkuotu imbieru.
Ant tešla išklotos skardos subėriau paruoštą įdarą.
Iš likusios tešlos iškočiojau dar vieną apskritimą ir juo uždengiau pyrago įdarą taip, kad nesimatytų.
Kraštus užspaudžiau.
Jei liks plyšelių, nieko tokio, vaizdas bus tik žaismingesnis :).
Paruošto pyrago viršų aptepiau plaktu kiaušinio tryniu.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 50 minučių.
SKANAUS!

Kristina

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą