2011 m. lapkričio 18 d., penktadienis

Karamelinis obuolių pyragas



Reikės:

biskvitui:
200 g sviesto
120g cukraus
2 A Š kepimo miltelių
250 g miltų
žiupsnelis druskos

obuolių sluoksniui:
500 g obuolių
skardinė (350 g) kondensuoto pieno

trupiniams:
70 g miltų
75 g cukraus
50 g avižinių dribsnių
70 g sviesto
1 A Š malto cinamono

Gaminimas:

Minkštą sviestą išplakiau iki purumo.
Įmušiau po vieną kiaušinius ir dar viską paplakiau 3 minutes.
Subėriau persijotus miltus kartu su kepimo milteliais.
Gautą masę gerai išmaišiau.

Nuplautus obuolius nulupau, išėmiau sėklalizdžius.
Obuolių skilteles supjausčiau kubeliais.
Kondensuotą pieną sumaišiau su smulkintais obuoliais.

Miltus, cukrų, cinamoną ir sviestą pirštais sutryniau iki trupinių.

Į kepimo popieriumi ir riebalais pateptą skardą supyliau paruoštą biskvito tešlą.
Išlyginau paviršių.
Ant viršaus supyliau obuolių ir kondensuoto pieno masę.
Viršų apibėriau pagamintais trupiniais.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.
Ar iškepęs, patikrinau šone truputį prapjovus.
Geriausiai pjaustosi truputį pravėsęs.
SKANAUS!

Kristina 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą