2011 m. lapkričio 18 d., penktadienis

Olandiškas obuolių pyragas



Reikės:
400 g miltų
1 A Š kepimo miltelių
300 g atšaldyto sviesto
160 g smulkaus cukraus
1 A Š druskos
1 kiaušinio trynys
50 g cukraus pudros
70 g razinų
800 g obuolių
2 V Š cinamono
3 V Š cukraus pudros
1 kiaušinio baltymas
2 V Š kokoso drožlių

Gaminimas:
Dubenyje sumaišau miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską. Sudedu kubeliais supjaustytą sviestą.
Viską ištryniau rankomis iki smulkių trupinių.
Į gautą trupinių masę įdėjau kiaušinio trynį ir išminkau vientisą tešlą.
Palikau valandai "pasiilsėti" šaltai.
2/3 tešlos iškočiojau, įdėjau į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kol tešla laukia, pasiruošiu įdarą.
Nuploviau razinas.
Obuolius supjausčiau kubeliais, sumaišau juos su nusausintomis plautomis razinomis, cinamonu ir 2 V Š cukraus pudros.
50 g cukraus pudros sumaišau su kokoso drožlėmis ir supilu ant tešlos pagrindo. Viską išlyginu.
Dėjau obuolių masę.
Likusią tešlą iškočiojau, supjausčiau juostelėmis ir išdėliojau "tinkleliu" ant pyrago viršaus.
Pyrago viršų patepiau plaktu baltymu.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą.
Iškepusiam leidau atvėsti, apibarčiau cukraus pudra.
SKANAUS !

Kristina
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą