2011 m. lapkričio 18 d., penktadienis

Cinamoninis obuolių-raudonųjų burokėlių keksas

 
Reikės:
250 g miltų
3 a. š. kepimo miltelių
175 g sviesto
170 g cukraus
100 g moliūgų sėklų
3 didelių obuolių
2 vidutinio dydžio raudonųjų burokėlių
tarkuotos apelsino žievelės
1 v. š. malto cinamono
2 kiaušinių

Gaminimas:
Obuolius nulupau, sutarkavau burokine tarka.
Tą patį padariau ir su raudonaisiais burokėliais.
Sumaišiau tarkuotus obuolius su tarkuotais raudonaisiais burokėliais, įbėriau šaukštą cukraus ir tarkuotą apelsino žievelę, molūgų sėklas, įmušiau kiaušinius. Išmaišiau.
Miltus, maltą cinamoną, sviestą, cukrų su kepimo milteliais peiliu sukapojau iki vienodo dydžio trupinių.
Į trupinius sukrėčiau obuolių - burokėlių masę. Viską išmaišiau.
Kepimo skardą patepiau sviestu.
Sudėjau tešlą (tešla tirštos grietinės konsistensijos).
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
Skanaus! 


Kristina 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą