2011 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienis

Ramunės obuolių pyragas su džemu




Reikės :
3-4 obuoliai
1 stiklinė razinų
2 stiklinės džemo (naudojau aviečių )
150g sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinis, 1 trynys
1 šaukštas pieno
300 g miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.

Sviestą, kiaušinį, trynį ir cukrų išsukti iki vientisos masės.
Įmaišyti pieną, suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir
užminkyti tešlą. 20 minučių laikome šaltai.
Įdarui obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais. Į
juos suberiame razinas, paskaniname cinamonu, supilame 1 stiklinę
džemo ir gerai išmaišome.
Iš pusės atšaldytos tešlos iškočiojame 5 mm storio lakštą. Jį įklojame
į kepimo formą, išteptą riebalais. Tada sukrečiame įdarą ir jį
uždengiame iš likusios tešlos iškočiotu lakštu. Užspaudžiame kraštus.
(Pyrago viršų galima papuošti iš tešlos suformuotais sausainėliais.)
Viršutinį tešlos lakštą tolygiai subadome .
Pyragą kepame 200°-220° C temperatūroje apie 45 min. Tik iškepusį
karštą pyragą aptepame džemu.

Ramunė Matulienė


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą