2011 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienis

Itališkas obuolių pyragas



Trupiniams:
240 g sviesto
350 g miltų
1 v. š. kakavos
120 g cukraus

Tešlai:
200 g minkšto kambario temperatūros sviesto
200 g cukraus
4 kiaušiniai
1 a. š. vanilinio cukraus
200 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 v. š. kakavos
2 v. š. cinamono
3 v. š. citrinų sulčių
5 rūgštūs obuoliai (pvz., antaniniai)
1 v. š. cukraus pudros pyragui pabarstyti

Trupiniams miltus sumaišyti su cukrumi ir kakava. Ištirpinti svietą,
užpilti ant miltų mišinio ir suminkyti. Palikti, kad atauštų.

Obuolius nulupti, perpjauti pusiau ir išimti sėklas. Apšlakstyti citrinų
sultimis.

Sviestą išplakti su cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną įmaišyti
kiaušinius (po kiekvieno gerai išplakti). Miltus sumaišyti su kepimo
milteliais, kakava ir 1 šaukštu cinamono, suberti į sviesto - kiaušinių
masę ir atsargiai, bet kruopščiai išmaišyti.

26 cm skersmens išardomą torto formą patepti riebalais, pabarstyti
miltais. Supilti tešlą ir išlyginti. Ant viršaus išdėlioti obuolius. Ant
obuolių lygiu sluoksniu užtrupinti trupinių tešlą.

Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Jei pyrago viršus imtų
labai skrusti, po 40 minučių galima pridengti folija.

Ataušinti ant grotelių, pabarstyti cukraus pudra, sumaišyta su likusiu
cinamonu. Skanaus!

Daiva Minkevičienė


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą