2011 m. lapkričio 21 d., pirmadienis

Oksanos obuolių pyragas


Nors konkursas jau baigėsi, Oksana Pikul norėdama prisidėti prie akcijos idėjos ir palaikydama moteris,  nusipelniusias jaukių namų, kuriuose nėra smurto, su mama ir pussesere pagamino savo mėgiamą obuolių pyragą. Šis receptas konkurse nedalyvauja, tačiau prisideda prie akcijos.


Tešla:
1,5 stiklinės miltų,
pakelis sviesto,
50 gr. brendžio,
1 kiaušinis,
1 šaukštas cukraus pudros.
Paruošimo būdas:
Sviestą sutarkuoti, supilti miltus, sutrinti delnais viską. Sudėti visus ingredientus ir sumaišyti tešlą. Įdėti į maistinę plėvelę ir 2 val. į šaldytuvą.

Obuolių paruošimas:

Nulupti obuolius, išpjauti sėklytes ir supjaustyti į riekeles. Pabarstyti 1 šaukštelį cinamono, 1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės, 1 šaukštelis citrinos sulčių, 1 šaukštelis cukraus pudros, cukraus pagal skonį, vanilinio cukraus. Viską išmaišius palikti pastovėti.

Tešlos pabaiga:
Migdolų drožlės, 1 šaukštas vanilinio cukraus, 1 šaukštelis citrinos žievelės drožlyčių. Išmaišyti.
Darbo eiga:
Iškočioti tešlą, subadyti šakute, kad nekiltų, pabarstyti drožlėm, sudėti obuoliukus ir į orkaitę 35 min. 180 laipsnių.

Pabaigoje persikų džemą pašildyti ir ištepti pyragą.
Skanaus ;)

Oksana Pikul




1 komentaras: