2011 m. lapkričio 20 d., sekmadienis

Obuolių pyragėliai



Reikės:
1 kg obuolių
Bemielės šaldytos tešlos
Žiupsnelio cinamono
Porą šaukštų džiuvėselių
Porą šaukštų cukraus

Paruošimas:
Atšildyti bemielę tešlą (apie 30 min). Supjaustyti smulkiomis skiltelėmis obuolius. Juos pabarsyti cinamomu bei cukrumi. Gerai išmaišyti. Tuomet obuolius sumaišyti su džiuvėsėliais. Palikti 10 min., kol susigers cinamonas ir cukrus. Tuomet supjaustyti šaldytos tešlos lakštus į smulkesnius gabalėlius. Į šiuos tešlos gabalėlius sudėti obuolių įdarą. Suformuoti iš tešlos norimas formeles. Tuomet belieka visus suformuotus tešlos pyragėlius sudėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 15-20 min., kol pyragėliai įgaus aukso spalvą. Jei namuose turite grietinėlės, galite ja pagardinti obuolių pyragėlius.
Skanu, lengva ir paprasta!

Jevgenija Babusenko

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą