2011 m. lapkričio 18 d., penktadienis

Obuolių sūris



5 kg antaninių obuolių
1 kg cukraus
Galima dėti įvairių prieskonių – cinamono, vanilės, riešutų (lazdynų, migdolų, graikinių)

Nuluptus obuolius supjaustyti skiltelėmis. Užpilti cukrumi, pamaišyti ir palikti parai. Per tiek laiko išsiskiria obuolių sultys.
Nupylus sirupą virti emaliuotame puode ant mažos ugnies kol liks pusė arba mažiau masės. Tuomet supilti obuolių skilteles ir virti maišant medine mentele, nes labai greitai svyla. Norint sūryje baltų skiltelių, reikia pasilikti nedidelę dalį pjaustytų obuolių. Virti reikia tol, kol masė perskyrus nesubėga. Nevirtus obuolius sudėti pabaigoje kelioms minutėms.
Tuomet masę reikia sukrėsti į sūrmaišius ir palikti kol atvės. Sūriui atvėsus paslėgti, ir palikti per naktį. Vėliau sūrmaišius galima užkabinti ant radiatoriaus ir kas kelios dienos pavartyti. Džiovinti apie savaitę. Galima dėti į formas išliestas celofanu, kad nepriliptų. Išlyginti, kad būtų apie 3-4 cm storio, vėliau reikia vartyti kas kelios dienos, bet tuomet ilgiau džiūsta. Išsilaiko labai ilgai. Šituos obuolių sūrius valgome iki kito sezono, jei tik lieka. Skanaus! 

Lina M. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą