2011 m. lapkričio 16 d., trečiadienis

Obuolių pyragas su spanguolėmis, šokolado drožlėmis bei makadamijų riešutais


Riešutus, galima keisti kitais mėgiamais, tačiau būtent makadamijų riešutai priduoda ypatingo skonio, nes patys iš savęs yra ypatingai gardūs, todėl rekomenduoju pabandyti būtent su šiais.

Reikia:
100 g minkšto sviesto;
2 kiaušinių;
0,5 puodelio cukraus;
šaukštelio cukraus su vanile;
1 puodelio miltų;
1 puodelio šviežių šaldytų spanguolių (aš naudojau uogas - milžines);
50 g juodojo šokolado;
žiupsnelio druskos;
nubraukto šaukštelio kepimo miltelių;
2 didelių obuolių.

Ant viršaus:
poros šaukštų cukraus su cinamonu;
saujos (pakaks apie 100 g ) makadamijų riešutų.

Minkštą sviestą ištriname su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius. Miltus sumaišome su druska, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. Įmaišome į kiaušinių - sviesto masę. Suberiame peiliu rupiai sukapotas šokolado drožles bei spanguoles. Išmaišome. Tešlą sukrečiame į kvadratinę (ar kitokią) kepimo formą ir šaukštu išlyginame (manoji forma 24 cm ant 24 cm).
 Obuolius nulupame, išvalome sėklas ir supjaustome skiltelėmis. Sudedame ant tešlos paviršiaus. Viršų pabarstome cinamoniniu cukrumi ir rupiai kapotais riešutais. Kepame 200 laipsnių kaitros orkaitėje apie 35 minutes. Pjaustome atvėsusį. Ne per daug saldus ir ypatingai skanus... :)
Aušra




1 komentaras: