2011 m. lapkričio 14 d., pirmadienis

Obuoliai, įdaryti vištiena su džiovintomis slyvomis ir graikiškais riešutais



Per savaitgalį kilo mintis - juk obuolių skanėstai gali būti ir ne pyragai ar bandelės... Daugumai pažįstamas keptos vištos su obuoliais skonis....mmm :)  O aš pasiūlysiu paskanauti šiek tiek atvirkštinį variantą:

Jums reikės (4 porcijoms):
4 vidutinio dydžio obuolių (geriau rūgštesnių);
250-300g vištienos;
1-2 svogūnų;
20g džiovintų slyvų
20g graikiškų riešutų;
2 skiltelių česnako;
krapų, petražolių;
20g sviesto;
druskos, pipirų;
aliejaus kepimui.

  Mėsą nuplauname, nusausiname, nuimame odą ir sumalame arba smulkiai supjaustome. Aš naudojau kulšeles. Iš likusių kauliukų išviriau sultinį (jis taip pat bus reikalingas).
  Slyvas nuplauname ir smulkiai supjaustome. Susmulkiname svogūną, česnaką, krapus bei petražoles. Taip pat susmulkiname ir graikiškus riešutus.
  Keptuvėje ant aliejaus 2 min pakepiname smulkintą svogūną bei česnaką, sudedame mėsą ir pakepiname dar 5-6 min. Tada į keptuvę sudedame smulkintas slyvas, riešutus, žalumynus, prieskonius (druską, pipirus) ir viską gerai išmaišome bei pakepiname dar keletą minučių.
  Obuoliams nupjauname viršūnėles ir juos išskobiame, palikdami 0,5-0,7 cm storio sieneles. Tada taip paruoštus obuolius prifarširuojame jau paruoštu įdaru, sudedame juos į gilesnę kepimo formą. Ant kiekvieno uždedame po nedidelį gabalėlį sviesto ir užvožiam ant viršaus kepurėlę. Į kepimo formą įpilam vištienos sultinio (kad apsemtų dugną), formą uždengiame kepimo folija arba dangteliu ir kepam 180 laipsnių orkaitėje 15-20 min. Galima dar kokia 5 min pakepti ir atidengus, tik žiūrėkit, kad obuoliai nuo karščio neištežtų.
  Skanaus!

 Vilija Belevičienė
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą