Per savaitgalį
kilo mintis - juk obuolių skanėstai gali būti ir ne pyragai ar bandelės...
Daugumai pažįstamas keptos vištos su obuoliais skonis....mmm :) O aš
pasiūlysiu paskanauti šiek tiek atvirkštinį variantą:
Jums reikės (4 porcijoms):
4 vidutinio
dydžio obuolių (geriau rūgštesnių);
250-300g
vištienos;
1-2 svogūnų;
20g džiovintų
slyvų
20g graikiškų
riešutų;
2 skiltelių
česnako;
krapų,
petražolių;
20g sviesto;
druskos,
pipirų;
aliejaus
kepimui.
Mėsą
nuplauname, nusausiname, nuimame odą ir sumalame arba smulkiai supjaustome. Aš
naudojau kulšeles. Iš likusių kauliukų išviriau sultinį (jis taip pat bus
reikalingas).
Slyvas
nuplauname ir smulkiai supjaustome. Susmulkiname svogūną, česnaką, krapus bei
petražoles. Taip pat susmulkiname ir graikiškus riešutus.
Keptuvėje ant aliejaus 2 min pakepiname smulkintą svogūną bei česnaką, sudedame
mėsą ir pakepiname dar 5-6 min. Tada į keptuvę sudedame smulkintas slyvas,
riešutus, žalumynus, prieskonius (druską, pipirus) ir viską gerai išmaišome bei
pakepiname dar keletą minučių.
Obuoliams nupjauname viršūnėles ir juos išskobiame, palikdami 0,5-0,7 cm storio
sieneles. Tada taip paruoštus obuolius prifarširuojame jau paruoštu įdaru,
sudedame juos į gilesnę kepimo formą. Ant kiekvieno uždedame po nedidelį
gabalėlį sviesto ir užvožiam ant viršaus kepurėlę. Į kepimo formą įpilam
vištienos sultinio (kad apsemtų dugną), formą uždengiame kepimo folija arba
dangteliu ir kepam 180 laipsnių orkaitėje 15-20 min. Galima dar kokia 5 min
pakepti ir atidengus, tik žiūrėkit, kad obuoliai nuo karščio neištežtų.
Skanaus!
Vilija Belevičienė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą