2011 m. lapkričio 9 d., trečiadienis

Naminis obuolių pyragas

TITLE OF THE PAPER
Pyragui reikės:
miltai - 0.8 kg
cukraus - 1,5 stiklinės
kiaušiniai - 8 vnt.
kepimo milteliai - 1 pakelis (30 g)
obuoliai su nulupta odele - 1 kg

Paruošimas:
Kiaušinius gerai išplakti. Supilti cukrų, gerai jį išplakti, kad ištirptų. Pilti miltus dalimis ir maišyti. Maišymo metu supilti kepimo miltelius. Galiausiai supilti visus miltus. Maišyti tešlą, kol pasidarys puri ir tąsi. Tešlą palaikyti šaldymo kameroje apie pusę valandos.

Kepimo skardą ištepti margarinu, po to dar truputį užpilti aliejumi visą kepimo skardos plotą. Pusę tešlos masės supilti šaukštu į kepimo skardą. Šaukštu tešlos paviršių išlyginti, kad užsipildytų tešlos masė visame skardos plote.

Tuomet sudėti supjaustytus kubeliais obuolius. Paskirstyti tolygiai skardos paviršiuje. Ant viršaus obuolių užpilti likusią tešlos masę ir išlyginti masę visame skardos paviršiuje.

Orkaitę įkaitinti kepimui (160-170 laipsnių) . Kepti ne daugiau nei pusę valandos, kol paviršius įgaus aukso spalvą.
Skanaus!

Regina Jonaitienė


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą