Sudėtis:
115 g minkšto margarino
115 g šviesiai rudo cukraus
2 išplakti kiaušiniai
115 g sijoto miltų su kepimo milteliais (be glitimo)
50 g ryžių miltų
1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių (be glitimo)
2 arbat. šaukšteliai prieskonių mišinio
1 vidutinio dydžio obuolys kepimui (nuluptas, išimta šerdimi ir pjaustytas)
115 g razinų
Apie 4 šaukštai pusiau nugriebto pieno
2 šaukštai migdolų drožlių
Saldaus padažo (custard) arba ledų
Įkaitinti orkaitę iki 160 o C. Ištepti riebalais ir iškloti
kepimo popieriumi 18 cm apvalią kepimo skardą su nuimamu dugnu. Į dubenį sudėti
margariną ir suberti cukrų, trinti kol pabals ir pasidarys purus. Vieną po kito
įmušti kiaušinius, kiekvieną įmušus gerai išplakti. Suberti miltus, ryžių
miltus, kepimo miltelius bei prieskonių mišinį ir viską gerai išmaišyti.
Atsargiai įmaišyti pjaustytą obuolį, razinas ir pakankamai pieno, kad gautųsi
tiršta masė. Perdėti mišinį į paruoštą skardą ir sulyginti paviršių.
Apibarstyti migdolų drožlėmis. Kepti 1-1 ¼ valandos, kol pakils, sustandės ir
gražiai pagels. Atvėsinti skardoje apie 10 minučių, tada išimti ir atvėsinti
ant grotelių. Kai atvės, supjaustyti gabaliukais. Taip pat galima patiekti
šiltą su saldžiu padažu arba ledais. Pyragą laikyti atvėsintą
nepraleidžiančioje oro dėžutėje arba suvyniotą folijoje.
Kristina Mažugaitė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą