2011 m. lapkričio 9 d., trečiadienis

Kaimiškas obuolių pyragas

TITLE OF THE PAPER


Sudėtis:
115 g minkšto margarino
115 g šviesiai rudo cukraus
2 išplakti kiaušiniai
115 g sijoto miltų su kepimo milteliais (be glitimo)
50 g ryžių miltų
1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių (be glitimo)
2 arbat. šaukšteliai prieskonių mišinio
1 vidutinio dydžio obuolys kepimui (nuluptas, išimta šerdimi ir pjaustytas)
115 g razinų
Apie 4 šaukštai pusiau nugriebto pieno
2 šaukštai migdolų drožlių
Saldaus padažo (custard) arba ledų


Įkaitinti orkaitę iki 160 o C. Ištepti riebalais ir iškloti kepimo popieriumi 18 cm apvalią kepimo skardą su nuimamu dugnu. Į dubenį sudėti margariną ir suberti cukrų, trinti kol pabals ir pasidarys purus. Vieną po kito įmušti kiaušinius, kiekvieną įmušus gerai išplakti. Suberti miltus, ryžių miltus, kepimo miltelius bei prieskonių mišinį ir viską gerai išmaišyti. Atsargiai įmaišyti pjaustytą obuolį, razinas ir pakankamai pieno, kad gautųsi tiršta masė. Perdėti mišinį į paruoštą skardą ir sulyginti paviršių. Apibarstyti migdolų drožlėmis. Kepti 1-1 ¼ valandos, kol pakils, sustandės ir gražiai pagels. Atvėsinti skardoje apie 10 minučių, tada išimti ir atvėsinti ant grotelių. Kai atvės, supjaustyti gabaliukais. Taip pat galima patiekti šiltą su saldžiu padažu arba ledais. Pyragą laikyti atvėsintą nepraleidžiančioje oro dėžutėje arba suvyniotą folijoje.
Kristina Mažugaitė


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą