2011 m. lapkričio 18 d., penktadienis

Karamelizuoti obuoliai



Reikės:
8 - 10 obuolių (priklauso nuo skardos dydžio)
4 A Š malto cinamono
4 V Š cukraus
sviesto skardai patepti
2 lašų vanilės esensijos

Gaminimas:
Obuolius nuplaunu, nusausinu, išpjaunu žiedlizdžius, kiekvieno obuolio šonus subadau pagaliuku, kad kepdami nesusproginėtų ir sustatau eilėmis koteliais žemyn į sviestu pateptą skardą.
Cukrų sumaišau su cinamonu, įlašinu vanilės esensiją. Viską išmaišau ir gausiai pabarstau kiekvieno obuolio viršų.
Skardą su jau paruoštais obuoliais dedu į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepu apie 25 minutes arba, kol obuoliai gražiai pagels ir išsilydys cukrus.
Kad būtų skaniau, galima iškepusius pabarstyti cukraus pudra .
SKANAUS!

Kristina

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą