2011 m. lapkričio 14 d., pirmadienis

Blyneliai su obuoliais



2 porcijos

Tešla: 1 kiaušinis, 1 obuolys, 250 ml kefyro ar rūgpienio, 1 a.š.sodos, 6 šaukštai miltų, 1 šaukštas kakavos.
Padažas: 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas cukraus, vienas obuolys
Papuošimui: cukraus pudra

Nulupame ir supjaustome obuolius kubeliais. Išplakame kiaušinį su cukrumi. Sodą užgesiname kefyre ar rūgpienyje ir jį supilame į kiaušinių masę. Pamaišome gerai, tada padaliname ir į vieną įdedu kakavos. Abi dalis sumaišome su miltais (po 3 šaukštus) ir kepame blynelius. Kakavinius paprastai, kaip įprastai blynus, o ant šviesių užbarstome smulkiai pjaustyto obuolio. Apkepame iš abiejų pusių. Kitoje keptuvėje, išlydome sviestą, sudedame obuolius ir cukrų, pakaitiname kokias 3-4 min. Gauname padažiuką su obuolių gabalėliais. Tuomet statau bokštelį: tamsus blynas, padažiukas, tada šviesus blynas, šiek tiek padažo, tamsusis blynas, vel padažiukas, vėl šviesus. Šalia bokštelio pilame likusį padažą ir pabarstau viršų cukraus pudra.

Jolanta  Bartasūnienė



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą