2011 m. lapkričio 20 d., sekmadienis

Trapus obuolių pyragas su aguoniniu viršumi



Šiek tiek kitoks obuolių pyragas nei įprastiniai, lengvai paruošiamas, nebrangus ir labai gardus.

Tešlai:
200g sviesto (kambario temperatūros)
200g grietinės
400g miltų
žiupsnelis druskos
Sviestą sumaišyti su grietine, iberti druskos, dalimis dėti miltus. Paruoštą tešlą dedame pusei valandos į šaldytuvą. Tuo metu pasiruošiame obuolių įdarą.

Obuolių įdarui:
5-6 obuoliai (arba obuolienė)
150g cukraus
1 v.š. cinamono
Sutarkuojame smulkiai obuolius, sumaišome su cukrumi ir cinamonu. Jei obuoliai rugštesni, cukraus reiketų idėti 200g.
Tešlą daliname į dvi dalis. Vieną dalį pakočiojame (apie 0,5 cm) ir tiesiame į kepimo skarda. Dedame obuolių įdarą. Ant viršaus klojame antrąją iškočiotą tešlos dalį.

Pasiruošiame aguoninį viršų:
apie 70g aguonų (tiek kad padengti viršų)
cukraus (apibarstymui)
1 kiaušinio      
Išplaktu kiaušiniu aptepame viršutinę tešlos dalį, pabarstome cukrumi ir užklojame aguonomis.
Kepame orkaitėje 180 laipsniu temperatūroje, apie vieną valandą.
Skanaus!

Simona  


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą