2011 m. lapkričio 10 d., ketvirtadienis

Pats skaniausias Robertos obuolių pyragas


Aš su savo sūnumi Aleksandru šį obuolių pyragą vadinam „pats skaniausias obuolių pyragas“. Šį pyragą mane išmokė kepti mano krikšto mama Rita. Šį pyragą labai lengva pagaminti: neužima daug laiko, nereikia daug ingredientų ir rezultatas dar niekada nenuvylė nei manęs, nei Aleksandro. Ir dar vienas smagus faktas apie šį obuolių pyragą. Jis tikrai ypatingas, nes beveik kiekvienas paragavęs jo, prašo manęs recepto :)

Mums reikės:
3 kiaušinių, 100 g grietinės, 180 g sviesto, apie 10 šaukštų miltų.
Įdarui: 5 obuolių, 5 šaukštų cukraus, cinamono ir vanilinio cukraus.

1. Aš visada leidžiu Aleksandrui išplakti kiaušinius. Kol jis plaka, įdedu grietinę ir jis toliau plaka.
2. Su burokine tarka sutarkuoju sviestą ir dedu į kiaušinio plakinį. Suberiu miltus ir Aleksandras minko tešlą tol, kol gaunasi minkoma tešla. (Tegu gaunasi taip, lyg tešla dar norėtų lipti prie pirštų).
3. Tešlą rekomenduojama palikti šaldytuve per naktį, bet kartais aš palaikau tik 30 minučių ir rezultatas vis tiek būna puikus.
4. Tešlą padalinu į dvi dalis ir iškočioju du blynus.
5. Ruošiame įdarą. Obuolius sutarkuoju burokine tarka, įdedu cukraus, cinamono ir leidžiu Aleksandrui išmaišyti. Paprastai įdaro padarau daugiau negu reikia pyragui, nes mano smaližius mėgsta nemažai jo suvalgyti.
6. Kartu su Aleksandru dedame įdarą ant vieno blyno. Kitą blyną užkloju ant viršaus. Aleksandras su savo mažais pirščiukais man padeda apspaudyti pyrago kraštus. Išpjaunu mažą kryžiuką pyrago viduryje, kad kepant išeitų oras, o Aleksandras su teptuku „nudažo“ pyrago paviršių išplaktu kiaušinio baltymu.

Kepame pyragą orkaitėje 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą pyragą supjaustom, dedam į lėkštę, ant viršaus uždedame vanilinių ledų, apibarstome cukraus pudra ir valgom. Skonis nerealus!!! :)
Prisegu nuotraukas, kaip atrodo visas gamybos ir kūrybos procesas.:)

Roberta Rekešiūtė




2 komentarai:

  1. Pritariu, šis obuolių pyragas iš tikrųjų yra pats skaniausias:) Aš buvau viena iš tų, kuri vos tik paragavus šio pyrago, paprašė recepto:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Katik issikepiau. Neskanus visiskai ! Kaip be skonis.

    AtsakytiPanaikinti