2011 m. lapkričio 15 d., antradienis

Obuolių keksas "TRIO"


Reikės :
 
3 obuolių,
150 g varškės,
50 g juodojo šokolado,
aguonų porą šaukštų,
šaukšto kakavos,
2 šaukštelių kep. miltelių,
šaukštelio vanilinio cukraus,
4 kiaušinių,
stiklinės grietinės,
100 g sviesto,
1,5 stiklinės cukraus
cinamono,
pusės citrinos žievelės,
miltų.

Obuolius nulupame, supjaustome, sumaišome su šaukštu cukraus ir
cinamonu. Paliekame. Trynius, sviestą ir cukrų ištriname, baltymus
išplakame. Į sviesto masę dedame grietinę, kepimo miltelius, supilame
baltymus ir viską išmaišome. Šokoladą susismulkiname. Į varškę dedame
aguonas, vanilinį cukrų, įtarkuojame citrinos žievelę. Į varškę įpilame
sviesto-kiaušinių plakinį, į kitą indą pilame plakinio, dedame
šokoladą. Į likusia tešlą beriame obuolius, beriame kakavos. Dedame
miltus ir maišome grietinės tirštumo tešlą. Kepame 170C temperatūroje.
Aš kepiau valandą. Plonesniam keksui reikės mažiau laiko.

Ramunė Matulienė


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą